梦幻诛仙觉醒 銷售熱錢:0512-88898000

經典案例

U玻舊建筑改造|船屋項目
Project name: Schiffshütte
Architect: BUERO WAGNER, Fabian A. Wagner
Team: Fabian A. Wagner, Sophia Eun Joo Pfeiffer, Maxi Wagner
Location: Utting a. Ammersee, Germany
Year: 2018
Built Area: 120 sqm
Other participants: Edwin Hoffmann (Supervision)
超透U型玻璃舊建筑改造 
項目名稱:船屋
建筑師:BUERO WAGNER, Fabian A. Wagner
團隊成員:Fabian A. Wagner, Sophia Eun Joo Pfeiffer, Maxi Wagner
年份:2018
建筑面積:120平方米
其他參與人員:Edwin Hoffmann(監督)
 超透U型玻璃舊建筑改造
Augsburg Sailing Club has a long-standing tradition. People have sailed on Lake Ammer, the Ammersee, at Utting since 1903. Built in 1905, the boathouse is now the beating heart of the club.
 超透U型玻璃舊建筑改造
奧格斯堡航海俱樂部具有悠久的歷史傳統。成員們自從1903年以來,就在安默湖上航行。船屋建造于1905年,它現在是俱樂部活躍的中心。
 超透U型玻璃舊建筑改造
The wish was to provide rooms for the upcoming generation of ASC sailors. Instead of constructing a new building, the requisite premises were integrated into the existing historical wooden boathouse – without interfering with the latter’s original substance. On the contrary, all existing conversion work was dismantled, laying bare the building’s original structure. A house-in-house concept was then realized.
超透U型玻璃舊建筑改造
項目的目的是為了給將要到來的下一代ASC水手們提供房間。項目的方案不是建造全新的建筑,而是把建建筑融入到現存的歷史木制船屋上,而且不要影響后者的原始構造。相反,所有原有的內部墻體都會拆除,把建筑的原始結構露出來。最終實現一個屋中屋的概念。
超透U型玻璃舊建筑改造
Whereas the majority of the available space is still used as a boathouse and as storage space, the side of the roof facing the lake was converted into a room in its own right. The resulting area was separated from the main hall by a floor-to-ceiling wall made of profiled glass. On this side Lake Ammer is visible through the historical façade. The young sailors are thus trained in a fitting setting, between the now visible sail storage section and the lake. If necessary, the training room can be divided up by means of a wooden folding wall. Underneath this room, a “black box” was positioned at the edge of the hall. This contains not only the entrance area, but also a steel staircase and the sanitary facilities.
超透U型玻璃舊建筑改造
雖然大部分可用空間仍然用作船庫和存儲空間,但屋頂面向湖的一側被改造成一個獨立的房間。由此形成的區域與主廳之間隔著一堵由U型玻璃制成的從地板到天花板的墻。從這一側的歷史立面可以看到Ammer湖。年輕的水手們就這樣在一個合適的環境中接受訓練,在現在可見的帆船儲藏區和湖之間。如有必要,訓練室可采用木質折疊墻進行劃分。在這個房間的下方,一個“黑匣子”被放置在大廳的邊緣。這不僅包括入口區域,還包括一個鋼樓梯和衛生設施
超透U型玻璃舊建筑改造
 
In line with the plans to sustainably adapt the building to future requirements, the space for additional use has been created without touching the existing structure. For the Interieur only recyclable and renewable chemically untreated materials were used. In dialog with the existing building and in order to clearly distinguish the alterations, all the cladding and surfaces were realized in Aleppo pine plywood. This gave the room a peaceful feel and contrasted with the historical roof truss. The conversion work can only be guessed at from the outside. On the inside, a stimulating ensemble is created, while the impression of the hall as a whole remains perceptible.

超透U型玻璃舊建筑改造

根據可持續地使建筑適應未來需求的計劃,在不觸及現有結構的情況下,創造了額外使用的空間。對于歐洲內部,只使用可回收和可再生的未經化學處理的材料。在與現有建筑的對話中,為了清晰區分變化,所有的包層和表面都采用了阿勒頗松木膠合板。這給了房間一種寧靜的感覺,并與歷史悠久的屋架形成對比。轉換工作只能從外部猜測。在內部,一個令人興奮的整體被創造出來,而大廳作為一個整體的印象仍然是可感知的。